Ofte stilte spørsmål om Gottman samlivskurs

Delta på kurs

Hva er hovedmålene på kurset?

Parkurset som bygger på Gottmans bok ”Hemmelighetene bak et lykkelig parforhold” vil hjelpe deg og din partner med å styrke relasjonen på flere områder: 

 • Utvide felles kjærlighetskart
 • Øke hengivenhet og beundring for hverandre
 • Hjelpe hverandre med å komme partneren i møte
 • La partneren din påvirke deg positivt
 • Løse problemer som er løsbare og lære hvordan dere kan komme ut av fastlåste konflikter
 • Utvikle felles mål og mening

Hvilke fordeler kan vi oppnå ved å delta på kurs?

 • Kurset gir dere som par en trygg arena og struktur for å jobbe med forholdet deres. 
 • Ved å delta på kurs skapes felles deltakelse og engasjement over en definert periode.
 • Det er motiverende å jobbe med eget parforhold når mange andre gjør det samme.
 • Kurset inviterer dere begge til å jobbe på forholdet, sammen og samtidig. Det blir en prosess der dere begge deltar og bidrar.
 • Kurset er en utmerket mulighet for nye par å lære seg verktøy som kan berike relasjonen gjennom et helt liv.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer både for personer som nylig har blitt sammen – og par som har delt livet lenge. Kurset passer for personer i alle aldre. Ved å delta på kurs sammen med personer i ulike aldre og erfaringsbakgrunn, erfarer man at relasjoner alltid krever innsats for å fungere, og at alle har vedvarende problemer man strever med.

Hvem passer ikke kurset for?

Kurset passer ikke for par med store problemer i forholdet, deriblant emosjonell eller fysisk mishandling, alvorlige følelsesmessige eller psykiske problemer, relasjoner der en eller begge partnerne er avhengig av narkotika eller alkohol, relasjoner med alvorlige tvangslidelser, spillavhengighet og/eller voldelig seksuell utagering. I slike tilfeller anbefaler vi at dere oppsøker terapi. 

Er vi nødt til å dele personlige utfordringer og problemer med de andre kursdeltakerne?

Nei. Dere må ikke dele personlige utfordringer med de andre deltakerne eller med kursholderen. Parøvelser skjer privat.

Må begge to delta, eller kan jeg komme alene?

Introkurset på to timer er åpent uavhengig av om man deltar alene eller sammen med partneren. Hovedkurset inneholder for øvrig parøvelser, og derfor må begge delta. Dersom den ene partneren er forhindret fra å delta på enkeltsamlinger eller deler av kurset, kan den andre likevel bli med. Under parøvelsene kan han / hun gjøre sin del av øvelsene, og deretter hjemme med partneren senere. Man kan alternativt bruke tiden til å studere boken ”Hemmelighetene bak et lykkelig parforhold”.

Vi er i ferd med å gå fra hverandre. Passer kurset for oss?

Gottmans samlivskurs er ikke beregnet for par som befinner seg midt i store konflikter og / eller samlivsbrudd. Vi anbefaler dere heller å oppsøke fagpersoner som kan hjelpe dere i situasjonen dere befinner dere i.

Kan vi be kursholderen om private samtaler eller terapi?

Nei. Kursholderen er sertifisert til å gjennomføre Gottmans kurs basert på boken ”Hemmelighetene bak et lykkelig parforhold”, men er ikke gi terapi eller råd om deltakernes eget forhold. Noen av kursholderne er utdannet samlivsterapeuter mens andre er det ikke. Kursholderens rolle er derfor begrenset til å formidle Gottmans undervisning og veilede dere gjennom parøvelsene.

Kan man komme på kurset selv om man ikke har lest Gottmans bok ”Hemmelighetene bak et lykkelig parforhold”?

Ja. Boka inneholder for øvrig mye nyttig informasjon og forbereder dere på innholdet dere vil møte i kurset. Derfor anbefaler vi at man har gått gjennom boken på forhånd. På selve kurset vil dere få hver deres arbeidsbok som dere trenger for å gjøre parøvelsene. Denne boken inngår i kurskostnaden. Hovedboken kan bestilles her. (link til bestilling av boken ”Gottman: Hemmelighetene bak…)

Skal vi gjøre parøvelsene i boka hjemme/på forhånd, eller skal vi vente til samlingen?

Dere kommer til å gjøre noen av øvelsene som er gjengitt i boka på kurset, så vi anbefaler at dere venter med å gjøre dem. Kursholderne vil vise hvordan dere bør gjennomføre øvelsene for at dere skal få mest mulig ut av dem. Dere rekker ikke å gjøre alle øvelsene på kurssamlingene, så de resterende øvelsene kan dere gjerne gjøre hjemme etter at dere gått gjennom kapitelet på kurset.

Copyright 2021 Solide Samliv | Tlf: 938 12 134 | E-post: info@solidesamliv.no | Fjordveien 41, 2312 Ottestad
Org: 919 975 377

Powered by Cornerstone