Om Rise Familieterapi

Egil Rise (f.1969) er faglig leder i Solide samliv. Han er utdannet sosionom, internasjonal diakon, systemisk konsulent og familieterapeut. Egil har fullført flere kurs i John M. Gottmans metode for parterapi, inkludert ”Level 3 Practical Training” i Gottman Method Therapy.

Egil Rise jobber til daglig som samlivsterapeut og leder av Rise Familieterapi. Han tilbyr en rekke forskjellige kurs, deriblant ”Prep-kurs for unge par” og “Godt Samliv-kurs” for par som får sitt første barn. Rise Familieterapi tilbyr også samlivskurs fra verdens fremste samlivsforsker John M. Gottman.

Eksempler på temakvelder basert på Gottmans forskning:

  • «Hva er det som får par til å holde sammen hele livet?»
  • «Hvordan forstå og møte følelser i seg selv, partneren og barna? To strategier og tiår med forskning på effekten av hvilken man velger.»

Rise Familieterapi tilbyr også hjelp til par og familier gjennom samtaler basert på John M. Gottmans forskningsbaserte metode for parterapi.

Kontakt Rise Familieterapi 

Er det ”normalt” å streve?

50% av gifte par som skiller seg, gjør dette innen 5,6 år etter at man giftet seg. Mange av disse skjer allerede innen 3 år. Tallene for samboere er betydelig høyere. I gjennomsnitt venter par i 6 år fra de merker at det er noe som ikke fungerer godt i forholdet til de søker hjelp.

70% av alle par opplever det å få sitt første barn som en nedtur for parforholdet.

Mange kan oppleve det skamfullt å streve tidlig i samlivet og håper på bedre tider. Forskning viser at hovedgruppen som skilles tidlig gjør dette fordi man kjører seg fast i konflikttemaer. «Apokalypsens fire ryttere» inntar forholdet: Kritikk, tilbaketrekking, steinfjes og forakt.

Det er ikke gitt at man har lært å bygge et godt forhold før man trer inn i det. Man kan tro det mens man er forelsket, men å bygge solide forhold er krevende. Flere unge må erkjenne at det de har lært hjemmefra er utilstrekkelig. Andre opplever at vennskapsdelen er for svak. Man lever litt med hvert sitt – eller fokuserer på oppgaver rundt barn, hjem eller jobb. Nærheten, intimiteten, anerkjennelsen, vi-følelsen, lidenskapen og erotikken forsvinner.

Når bør man søke hjelp?
Opplever dere det vanskelig å snakke sammen og oppleve forståelse hos hverandre i møte med vanskelige tema er det grunn til å søke innspill og læring. Det er mer krevende å reparere noe som er på randen av brudd enn å rette opp kursen ved å ta tak tidlig. Terapi kan hjelpe dere med å ta nødvendige grep og bygge vennskap.

Copyright 2018 Solide Samliv | Tlf: 404 01 808 | E-post: info@solidesamliv.no | Fjordveien 45A, 2312 Ottestad

Powered by Cornerstone